INTSIKT 2021 je međunarodni forum koji okuplja znanstvenike i inženjere čiji su interes informacijsko-komunikacijske tehnologije. Simpozij INTSIKT tradicionalno organiziraju Fakultet elektrotehnike u Tuzli, Fakultet elektrotehnike u Ljubljani i BIT centar Tuzla.

Brzi razvoj informacionih i komunikacijskih tehnologija donosi zamah u sve aspekte privrede, obrazovanja i svakodnevnog života. Ove godine želimo da skrenemo pažnju na IKT kao pokretač digitalne transformacije društva. Prepoznali smo dvije oblasti, energetiku i poljoprivredu kao dva sektora u kojima ICT pravi ogromne promjene.

Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli su uspješno impleentirali Erasmus+ projekt BENEFIT(2017-2021) koji je imao za cilj povezati IKT studente sa regionalnim tržištem kao i učiniti IKT studijske programe atraktivnijim za buduće studente. Ovogodišnji InTsikt ima za cilj prezentaciju rezultate projekta BENEFIT lokalnoj zajednici i industriji.

Zbog restriktivnih mjera uzrokvanih Covid-19 pandemijom, IntSikt 2021 će biti organizovan nao hibridni događaj, uključujući i online događaj.

Organizatori

ICTLAB    untz    bit