INTSIKT 2019 je međunarodni forum koji okuplja znanstvenike i inženjere čiji su interes informacijsko-komunikacijske tehnologije. Simpozij INTSIKT tradicionalno organiziraju Fakultet elektrotehnike u Tuzli, Fakultet elektrotehnike u Ljubljani i BIT centar Tuzla.

Brzi razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija nudi ogroman potencijal u svim sferama gospodarstva, nauke ali i svakodnevnog života. Područje informacijsko-komunikacijskih tehnologija je veoma interesantno za nove inženjere jer otvara mnoge mogućnosti na regionalnom i globalnom nivou ali istovremeno zahtjeva stalno učenje i profesionalno usavršavanje.

Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli i Univerzitet u Ljubljani, u saradnji sa BIT Centrom Tuzla, su aktivni partneri projekta Erasmus + project BENEFIT (2017-2020), koji ima za cilj povezati IKT studente sa regionalnim tržištem kao i učiniti IKT studijske programe atraktivnijim za buduće studente. INTSIKT 2019 je usmjeren ka promociji učinka i svrhe BENEFIT projekta jer daje priliku kompanijama u jugoistočnoj Europi za prezentovanje prednosti rada u informacijsko-komunikacijskom domenu.

Simpozij INTSIKT je prepoznatljiv po širini i interdisciplinarnosti tema koje se prezentiraju. Učesnici će imati priliku poslušati i ostale teme iz domena široke primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Organizatori

ICTLAB      untz     bit