INTSIKT 2020 je međunarodni forum koji okuplja znanstvenike i inženjere čiji su interes informacijsko-komunikacijske tehnologije. Simpozij INTSIKT tradicionalno organiziraju Fakultet elektrotehnike u Tuzli, Fakultet elektrotehnike u Ljubljani i BIT centar Tuzla.

Brzi razvoj informacijsko-komunikacijskih tehnologija otežava budućim diplomiranim IKT inženjerima praćenje trenda razvoja industrije i ispunjenja svih zahtjeva. Iz toga razloga, Univerziteti zemalja Zapadnog Balkana su se udružili kako bi razvili nastavni plan i program koji će premostiti razlike između nauke i industrije.

Fakultet elektrotehnike Univerziteta u Tuzli i Univerzitet u Ljubljani, u saradnji sa BIT Centrom Tuzla, su aktivni partneri projekta Erasmus + project BENEFIT (2017-2020), koji ima za cilj povezati IKT studente sa regionalnim tržištem kao i učiniti IKT studijske programe atraktivnijim za buduće studente. U posljednjoj godini imlementacije ovog veoma uspješnog projekta, u mogućnosti smo da predstavimo konkretne rezultate i podijelimo iskustva sa ostalim akademskim partnerima širom Europe, kao i industrijom i društvom u globalu.

Simpozij INTSIKT je prepoznatljiv po širini i interdisciplinarnosti tema koje se prezentiraju. Učesnici će imati priliku poslušati i ostale teme iz domena široke primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

U okviru InTsikt 2020 simpozija bit će organizovana posebna sesija na kojoj će biti prezentovani rezultati ERASMUS+ projekta BENEFIT.

Organizatori

ICTLAB    untz    bit